Maurice Jenner, deelnemer JKE Challenge Group

Ik twijfelde wel even voordat ik me aanmeldde bij de Challenge Group.

Ik ben 47 en voor m’n gevoel deden er allemaal jonge mensen mee. Ik trek me niet veel aan van wat mensen van me vinden, maar ik vroeg me ook af of ik niet te zwaar was. Of ik wel mee zou komen met de groep.

Die twijfels bleken nergens voor nodig.

We zijn een heel gemêleerd gezelschap. Iedereen is super behulpzaam. We motiveren en stimuleren elkaar. Ieder gaat voor zijn eigen doel. Voor mij is dat afvallen, voor een ander het verbeteren van de conditie en weer een ander wil de spiermassa vergroten.

De knop moest echt radicaal om.  

12 weken is best lang. Je moet echt 100% overtuigd zijn dat je dit aankan. Het sporten en ook het eten en drinken. Ik ben gestopt met cola, snoep, zout en conserveringsmiddelen. En het eten smaakt me grappig genoeg gewoon lekkerder.

We zijn nu 6 weken verder en ik voel me veel fitter.

Ik ben sinds december 17 kilo afgevallen, mijn doel is 90 kilo wegen. Ik kan weer heerlijk voetballen met m’n zoontje. Ik werk in de zorg en draai nachtdiensten. Na de dienst was ik vaak helemaal opgebrand. Ik slaap nu beter en sta eerder op. Ik voel me veel meer uitgerust.

Joey, Angeliek en Remco doen het fantastisch.

De coaches zijn verrassend opgewekt en oprecht betrokken. Als ik bijvoorbeeld een keer niet kom, dan krijg ik een appje hoe het met me gaat. Zo moet het eigenlijk gewoon zijn. Ik was 22 jaar lid van SportCity. Zoiets als dit heb ik nog nooit ergens meegemaakt.

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Links op de foto: Maurice.

Links: Maurice Jenner.