Joey Echter

Oprichter en trainer van JKE Sports

Passie en liefde hebben voor een sport, Joey weet wat dat betekent. En dat heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader, Bill Echter, is een gevierd bokskampioen en succesvolle trainer. Tot zijn 18e heeft Joey gebokst en daarna stortte hij zich op het kickboksen. Joey bokste zich op tot de top en nog steeds kickbokst hij op professioneel niveau.

"Als ik kickboks kan ik even helemaal los gaan en alles om me heen vergeten. Ik geef al sinds mijn 18e les en nog steeds geeft elke training me een kick."

“Ondertussen trainen we 5 dagen per week ruim 80 kinderen, jongeren en volwassenen. Dat we steeds maar blijven groeien en dat iedereen regelmatig naar de lessen komt, geeft me de drive die ik nodig heb om er vol voor te gaan. Tijdens de les tast ik voortdurend af of iedereen nog plezier heeft en of de groep nog een tandje extra kan geven. Om het voor mezelf uitdagend te houden zorg ik dat elke training anders is. Vooral fijn voor de mensen die meerdere keren per week komen trainen: in mijn les is het nooit saai. Ik heb afgelopen jaren 3 wedstrijdvechters opgeleid en er zijn een paar talentvolle kids die ik goed in de gaten hou. Het opleiden van wedstrijdvechters kost tijd en energie. Maar als ik zie dat iemand er alles voor wil laten en doen, dan is mijn motivatie nog groter dan die van hem."

Het verhaal achter JKE Sports

"In 2013 werd ik gevraagd door de gemeente De Bilt  (Mens De Bilt) om kickbokslessen te geven op scholen. Ik begon met een paar kleine groepjes en al gauw werd het steeds drukker. De energie en het doorzettingsvermogen van deze jongens en meisjes motiveerden mij om vaker les te geven en de gemeente stelde in 2014 een zaaltje beschikbaar in een jongerencentrum in de Bilt. Elke dag weer merkte ik dat ik met mijn trainingen het verschil kon maken: er kwamen ouders met kinderen die gepest werden, meisjes die lastig gevallen werden, kinderen die onzeker waren en niet voor zichzelf durfden op te komen en jongeren die zich verveelden. En ook kwamen er steeds meer volwassenen die op zoek waren naar een sportieve uitdaging. Er ontstonden samenwerkingsverbanden met andere sportclubs en scholen. Zo geven we nog steeds regelmatig zelfverdedigingslessen op de Werkplaats, is er samen met de gemeente een trainingsdag gegeven tijdens de Koningsspelen en overbruggen we de winterstop van hockeyclub SCHC."

Kom trainen bij JKE Sports

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan? We motiveren je elke les om net dat stapje verder te gaan. Kies je les: